Videoboodschap van de kerstman uit Fins Lapland

Het staat al jaren op mijn verlanglijstje: een trip naar Fins Lapland. En dan het liefste in de winter. Je kunt daar namelijk de kerstman bezoeken! Zijn huis staat in Korvantunturi in Lapland maar hij houdt kantoor in het Santa Claus Village in Rovaniemi, waar toeristen 365 dagen per jaar uit de hele wereld naar toe reizen om hem te ontmoeten. Ik heb er echt zo’n pittoresk beeld bij: knapperend haardvuur, besneeuwde naaldbossen, overal kerstverlichting, de Finse glühwein glögi, rendieren en natuurlijk de kerstman.

Santa to the rescue

Maar reizen mag voorlopig niet en het is zelfs maar de vraag of we kerst met al onze geliefden kunnen vieren. Als troost schakelt het Fins verkeersbureau de kerstman in om persoonlijke boodschappen via een YouTube video over te brengen. Als jij een familielid extra in het zonnetje wil zetten, je partner wil verrassen met een liefdestekst of een vriend in het buitenland het allerbeste wil wensen, dan upload je jouw (Engelse!) tekst voor 29 november middernacht op de site www.sayitwithsanta.com.

Uit alle inzendingen selecteert Santa Claus er tachtig waarvan hij de teksten persoonlijk op het YouTube kanaal van het Fins verkeersbureau zal voordragen. Uit alle inzenders die aangeven ook graag een gesprekje willen voeren met de kerstman, worden enkele uitverkorenen geselecteerd die een kwartier lang met hem mogen kletsen tijdens een online meeting.

Gelukkigste land ter wereld

Finland is voor het derde achtereenvolgende jaar uitgroepen tot het gelukkigste land ter wereld. “En omdat kerst zo’n moment is dat we smachten naar samen zijn met geliefden, familie of vrienden, hebben we het idee opgevat om hen via de kerstman te verbinden”, aldus Heli Jimenez, directeur marketing bij Business Finland.

Alle inzenders kunnen de kerstman overigens live ontmoeten via het Instagram account van Visit Finland op vrijdag 11 december 2020 om 19.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *