Één van de slaapkamers van De Burgerij

Sfeervol overnachten in bruisend Tilburg

Tilburg is een stad die volop in ontwikkeling is. Met de Spoorzone, de vernieuwde Piushaven en het steeds aantrekkelijkere centrum trekt de stad vele dagjesmensen. En wat dacht je van het dwaalgebied, of het surrealistische doolhof Doloris wat recent 2019 geopend is? Tel daar nog het, in ontwikkeling zijnde, Spoorpark bij op en je begrijpt het al; soms is een dag gewoon niet genoeg! Hoog tijd om op zoek te gaan naar leuke overnachtingsadressen in deze stad!

Hostel Roots
Stationsstraat 41, 5038 EC Tilburg, tel. +31 6 52 30 85 18
Dit hostel zit in een karakteristiek pand in het gezellige Dwaalgebied. Eigenaren Koen en Marion doen er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Het hostel beschikt over twaalf Tilburgse themakamers (zoals carnaval of de Tilburgse kermis), variërend van een 2-persoonskamer tot een 10-persoons gedeelde kamer. Door de gevarieerde kamertypes, is Hostel Roots geschikt voor een gemêleerd publiek: gezinnen, sportteams, stelletjes, concertbezoekers, vriendengroepen en zakenlui. Bovendien beschikt Roots over een gezellige huiskamer, een bar en een terras. Je overnacht hier al vanaf €19,- per persoon/per nacht in een gedeelde kamer. De privékamers zijn beschikbaar vanaf €61,- per kamer/per nacht.

Het karakteristieke pand van Hostel Roots
Het karakteristieke pand van Hostel Roots

Roots Tiny House
Burgemeester Brokxlaan, 5041 SB Tilburg, tel. +31 6 52 30 85 18
Sinds kort kun je via Roots ook logeren in een tiny house. Deze duurzame studio is van alle gemakken voorzien. Je hebt de beschikking over een badkamer, keukentje, bed (140x200cm) en een balkon met uitzicht over de Tilburgse spoorzone! Natuurlijk ontbreekt het ook niet aan opbergruimte. Bij je overnachting krijg je ook nog eens allerlei extra’s, aangeboden door ondernemers uit de Spoorzone. Het Roots tiny house is geschikt voor één of twee personen, vanaf €85,- per nacht. Hieronder zie je een sfeerimpressie door het Brabants Dablad.

De Burgerij
Noordstraat 87, 5038 EH Tilburg, tel. +31 13 822 0989
De Burgerij is een overkoepelend concept van een restaurant, delicatessenzaak en B&B op een prachtige locatie in het dwaalgebied. Het wordt gerund door drie broers, Sam, Jaap en Joris van Corven, die in 2011 besloten hun ouderlijk huis om te bouwen tot De Burgerij.
De in totaal vijf kamers bevinden zich boven de voormalige woonkamer (restaurantgedeelte) en achter in de tuin. De kamers zijn uiteenlopend in formaat, geschikt voor één tot maximaal vier personen en hebben allemaal de beschikking over eigen sanitair. In de tuin staat een vrijstaand huisje met twee ruime kamers met een gemeenschappelijke keuken, douche en toilet. Het huisje is ideaal voor gezelschappen tot zeven personen. De prijzen zijn vanaf €70,- per kamer (één persoon) of €80,- (twee personen) per nacht. Een heerlijk ontbijt in de brasserie is bij de prijs inbegrepen.

De Klaprooskamer van De Burgerij

Villa Pastorie
Hoevenseweg 2, 5017 AE Tilburg, tel. +31 13 211 9040
Villa Pastorie is een uniek en verrassend plekje aan de Tilburgse Piushaven. Je kunt er heerlijk eten, maar dus ook overnachten. Er zijn vier sfeervolle kamers met ieder hun eigen charme waarvan drie voor twee personen en een familiekamer voor maximaal vijf personen. Je vind er bijvoorbeeld de kamer ‘Boot en Buitenkijken’, met uitzicht op het water, de boten en de draaibrug. Of wat dacht je van ‘Bloem en Balkon’, met een privédakterras met tafel, stoelen en ligbedden? Alle kamers hebben de beschikking over een eigen douche of bad, wastafel en toilet. Je overnacht hier vanaf €85,- per kamer per nacht en dat is inclusief een huisgemaakt ontbijt vol met streekproducten (“Inclusief de jam van ons moeder”‘ aldus eigenaar Michel Deneef). Speciaal voor haar B&B gasten biedt Villa Pastorie ook diverse arrangementen aan waarbij een overnachting gecombineerd wordt met een activiteit in Tilburg.

Villa Pastorie vanaf het water. Foto René van der Hulst

Foto bovenaan het artikel: ’t Huisje van De Burgerij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *