Één van de slaapkamers van De Burgerij

Sfeervol overnachten in bruisend Tilburg

Tilburg is een stad die volop in ontwikkeling is. Met de Spoorzone, de Piushaven en het steeds aantrekkelijkere centrum trekt de stad vele dagjesmensen. En wat dacht je van het dwaalgebied of het surrealistische doolhof Doloris? Tel daar nog het Spoorpark bij op en je begrijpt het al; soms is een dag gewoon niet genoeg! Hoog tijd om op zoek te gaan naar leuke overnachtingsadressen in deze stad!

Hostel Roots
Stationsstraat 41, 5038 EC Tilburg, tel. +31 6 52 30 85 18
Dit hostel zit in een karakteristiek pand in het gezellige Dwaalgebied. Eigenaren Koen en Marion doen er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Het hostel beschikt over twaalf Tilburgse themakamers (zoals carnaval of de Tilburgse kermis), variërend van een 2-persoonskamer tot een 10-persoons gedeelde kamer. Door de gevarieerde kamertypes, is Hostel Roots geschikt voor een gemêleerd publiek: gezinnen, sportteams, stelletjes, concertbezoekers, vriendengroepen en zakenlui. Bovendien beschikt Roots over een gezellige huiskamer, een bar en een terras. Je overnacht hier al vanaf €19,- per persoon/per nacht in een gedeelde kamer. De privékamers zijn beschikbaar vanaf €61,- per kamer/per nacht.

Het karakteristieke pand van Hostel Roots
Het karakteristieke pand van Hostel Roots

Roots Tiny House
Burgemeester Brokxlaan, 5041 SB Tilburg, tel. +31 6 52 30 85 18
Sinds kort kun je via Roots ook logeren in een tiny house. Deze duurzame studio is van alle gemakken voorzien. Je hebt de beschikking over een badkamer, keukentje, bed (140x200cm) en een balkon met uitzicht over de Tilburgse spoorzone! Natuurlijk ontbreekt het ook niet aan opbergruimte. Bij je overnachting krijg je ook nog eens allerlei extra’s, aangeboden door ondernemers uit de Spoorzone. Het Roots tiny house is geschikt voor één of twee personen, vanaf €85,- per nacht. Hieronder zie je een sfeerimpressie door het Brabants Dablad.

Bed & Breakfast 013
St. Josephstraat 91, 5017 GD Tilburg, tel. +31 6 28 07 28 13
Bed and Breakfast 013 is een gastvrij, luxe en vooral comfortabel bed and breakfast in hartje Tilburg. De bed and breakfast is in 2019 gebouwd volgens duurzame principes. De inrichting is eigentijds en warm met aandacht voor afwerking en details. Door de rust, de ruimte en de groene omgeving vergeet je haast dat je in het centrum van Tilburg bent. B&B 013 biedt plaats aan maximaal twee personen. Behalve een slaapkamer heb je ook de beschikking over een huiskamer, een terras en mag je gebruik maken van het buitenzwembad.

Villa La Vida
Hoevenseweg 2, 5017 AE Tilburg, tel. +31 13 211 9040
Villa la Vida is een uniek en verrassend plekje aan de Tilburgse Piushaven. Je kunt er heerlijk eten, maar dus ook overnachten. Er zijn vier sfeervolle kamers met ieder hun eigen charme en een prachtige, ruime loft. Je vind er bijvoorbeeld een kamer met uitzicht op het water, de boten en de draaibrug. Of wat dacht je van een kamer met een privédakterras met tafel, stoelen en ligbedden? Alle kamers hebben de beschikking over een eigen douche of bad, wastafel en toilet. Je overnacht hier vanaf €119,- per kamer per nacht en dat is inclusief een huisgemaakt ontbijt vol met streekproducten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *