Cactusfestival - foto Jokko

Geniet met je kinderen van een zomer vol festivals!

De zomer is in aantocht en daarmee barst ook het festivalseizoen los. Heb jij er ook zo’n zin in, maar is het een stuk lastiger geworden sinds je kinderen hebt? Ik heb de oplossing; je neemt ze gewoon mee! Hieronder vind je leuke festivals voor het hele gezin!

Oerol
Jaarlijks verandert het eiland Terschelling tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De theatervoorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor de locaties gemaakt, of daarop aangepast. Waar je ook om je heen kijkt, er gebeuren altijd mooie, rare of verbazingwekkende dingen. Overdag is er voor de jongste bezoekers van alles te doen op de festivalterreinen en ook het straattheater is een feest voor kinderen. Er is een samenwerking met verschillende campings, waar je een volledig ingerichte, ruime familietent met slaapplaatsen voor 4 tot 6 personen kunt huren.

Kaarten voor de theatervoorstellingen koop je los. Gratis vermaak is er ook: op West en in Midsland is er alle dagen straattheater. Voor het festivalterrein De Betonning op West en Westerkeyn in Midsland moet je een polsbandje kopen.

Meer informatie: https://oerol.nl

Oerol 2017 © Moon Saris

Dauwpop
Dit popfestival wordt sinds 1995 georganiseerd in de bossen van Hellendoorn. Die locatie is direct ook één van de succesfactoren van dit geweldige festival. Alle podia zijn opgebouwd tussen de heuvels in het bos, wat een geweldige sfeer geeft. Het festival biedt een breed muzikaal programma van theater naar hiphop tot metal.

Speciaal voor kinderen van 8 t/m 14 jaar zijn er kindertickets beschikbaar tegen gereduceerd tarief. Kinderen t/m 7 jaar hebben gratis toegang. Voor kinderen van 3 t/m 13 jaar is er tegen vergoeding kinderopvang aanwezig. Ze krijgen hier drinken en kunnen geschminkt worden, knutselen, computerspelletjes doen en nog veel meer. Maar uiteraard kunnen ze ook gewoon gezellig met jou van de vele optredens genieten. Neem een kleedje mee, zoek een plekje in het gras en geniet van de muziek!

Meer informatie: https://www.dauwpop.nl

De Parade
De Parade is een rondreizend theaterfestival (Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam) met zo’n 60 theater-, dans- en muziekvoorstellingen. Het merendeel van de voorstellingen is speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op het programma. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten.

Elke middag is er een speciale KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Zo kun je timmeren, je eigen raket bouwen, schilderen, graffiti spuiten of zelf poffertjes bakken.

Kaarten voor zowel het terrein als de voorstellingen zijn online en ter plaatse te koop. De prijzen voor voorstellingen variëren van €2,- tot €10,-. Iedere avond verzorgen twee livebands een gratis optreden. Bezoekers t/m 17 jaar hebben gratis toegang tot het terrein.

Meer informatie: https://deparade.nl

De Parade – Foto: Eric Fecken

Cactusfestival
Voor Cactusfestival gaan we de grens over naar onze zuiderburen. Het is een driedaags muziekfestival in de Belgische stad Brugge. Het feeërieke Minnewaterpark wordt een kruispunt van muzikale stijlen en culturen: een trefpunt van internationaal bekende artiesten en veelbelovende nieuwkomers.

Cactus staat bekend als een echt familiefestival, dus ook voor de kinderen is er voldoende vermaak. Elk jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals schminken, circusworkshops, eendjes vissen of een springkasteel. De kinderen kunnen heerlijk spelen in de fantasierijke speeltuin terwijl papa en mama genieten in de hangmatten of comfortabele strandstoelen. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het festival. Kinderen van 13 en 14 jaar komen in aanmerking voor een gereduceerd tarief van € 15,-.

Meer informatie: www.cactusfestival.be

Cactusfestival – Foto: Kasper VanderMaesen

Rastaplas
Dit reggaefestival vindt ieder jaar plaats op het strand van het recreatiepark ‘Noord AA’ in Zoetermeer. Bezoekers van alle leeftijden en culturele achtergronden komen om de positieve reggae vibes te ervaren. Rastaplas biedt niet alleen een podium voor oude reggae klassiekers, maar ook nieuwe en lokale talenten.
Op Rastaplas zijn verschillende activiteiten voor kinderen zoals springkussens en het bouwen van speelgoed uit gerecycelde materialen. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor de traditionele strand- en waterpret. Ook zijn er voldoende rustige plekken om even bij te komen van het festivalvertier. Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang tot het festival.

Meer informatie: www.rastaplas.nl

Zomerfolk
Het Rapalje Zomerfolk Festival vindt jaarlijks plaats op de zonneweide van het Stadspark in Groningen. Bezoekers kunnen zich op het middeleeuwse festival laten onderdompelen in Keltische sferen met acts uit binnen- en buitenland, een uitgebreide markt en verschillende activiteiten.

In het Kinderdorp kunnen kinderen onder begeleiding deelnemen aan een heleboel activiteiten, zoals zwaardvechten en boogschieten. Ook zijn er Highlandgames voor kinderen. Hier kunnen ze met onder andere hoefijzer gooien, boomstam werpen, spijker slaan en kogelstoten. Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang als zij onder begeleiding van een volwassene zijn.

Meer informatie: www.zomerfolk.nl

Zomerparkfeest
Het Zomerparkfeest is een vierdaags cultuurfestival in het Julianapark in Venlo. Met ruim 90.000 bezoekers over vier dagen en een programma van zo’n 100 acts is het bovendien een van de grootste Nederlandse festivals in zijn soort. Het zwaartepunt van de programmering ligt op muziek in alle genres, maar ook theater, literatuur, cabaret, dans en mode komen aan bod.

Traditioneel is de zondag speciaal bedoeld voor kinderen en er worden dan ook vele activiteiten georganiseerd. Ze kunnen hun eigen muziekinstrument bouwen, mee kleuren aan de grootste kleurplaat van Nederland, een DJ workshop volgen of genieten van speciale theatervoorstellingen.

Het Zomerparkfeest is voor iedereen gratis toegankelijk!

Meer informatie: www.zomerparkfeest.nl

Into The Great Wide Open
Dit driedaags popfestival op Vlieland besteedt naast muziek ook aandacht aan beeldende kunst, film en natuur. Het sportterrein van het eiland vormt ieder jaar de hoofdlocatie met catering, kinderkunst en een poppodium. Daarnaast zijn er podia te vinden in het bos, bij de ijsbaan en in de duinen.

Elk jaar is er een kinderprogramma voor kinderen van verschillende leeftijden. Daarnaast is er een apart programma voor jongeren van 15 t/m 17 jaar. De activiteiten staan in het teken van beleven, verwonderen, ontdekken, verbeelden, onderzoeken, experimenteren, maken en spelen in de zilte buitenlucht en natuur. Voorbeelden hiervan zijn: kokkels zoeken, een pluk- en verzameldiner en vogelnesten maken. Daarnaast kunnen kinderen verhalen schrijven, tekenen of fotograferen voor de dagelijkse kolderkrant.

Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee, kinderen van 4 t/m 15 jaar hebben een kinderticket nodig.

Meer informatie: https://intothegreatwideopen.nl

Into The Great Wide Open – Foto: Tom van Huisstede

Tip voor wie het liever wat kleinschaliger heeft: in de voorjaarsvakantie vindt Here Comes The Summer plaats, het kleine zusje van Into The Great Wide Open, eveneens op Vlieland.

Zijn er nog festivals die je mist? Laat het dan gerust weten! Op naar een mooie festivalzomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *