Logo Doloris met skyline Tilburg

Surrealistisch doolhof in Tilburg; Doloris opent mei 2019 haar deuren

In Tilburg wordt hard gebouwd aan een mysterieus universum van 2000 m2. De organisatie onthulde gisteren de naam van het kunstdoolhof; Doloris.

Je moet het meemaken
Doloris wordt een unieke walk-through experience: al klimmend en kruipend verkent de bezoeker 40 verschillende kamers. Een bezoek aan Doloris wordt een stap in het onbekende: een alternatieve realiteit die het zelfbewustzijn triggert en je zintuigen op scherp zet. “Het is moeilijk om uit te leggen wat je als bezoeker gaat ervaren. Je moet het meemaken. Een ding is zeker, zoiets heb je niet eerder gezien,” aldus bedenker Tim Schneider.

Goederenlift Doloris
De bezoeker stapt straks in een goederenlift om naar het doolhof te gaan

Rooftop
Het complex in het hart van Tilburg krijgt tevens een rooftopbar met 400m2 terras. Met deze gigantische oppervlakte heeft Doloris één van de grootste rooftop-horecagelegenheden van de Benelux. Met uitzicht op de beste delen van Tilburg is de bar dé plek om de spannende ervaring te verteren.

Voorbereiding
De voorbereiding om het doolhof naar Tilburg te halen, loopt al jaren. Een soortgelijk doolhof was van 2010 tot 2014 te bezoeken in Berlijn. Daar trok het doolhof, genaamd Peristal Singum, meer dan 40.000 bezoekers. Joep van Gorp (Directeur Doloris) was één van die bezoekers. Hij liet zich inspireren tot deze grotere en meer meeslepende variant aan de Tilburgse Spoorzone. Na de opening in mei 2019 blijven het doolhof en de rooftopbar minimaal tien jaar open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *