Afhaal kerstdiners in Tilburg en omgeving

Het zijn moeilijke tijden. Ook de horeca heeft enorm te lijden onder de COVID-19 pandemie. We hopen natuurlijk dat alle restaurants snel weer open mogen, maar de kans dat we tijdens kerstmis 2020 met de hele familie buiten de deur kunnen eten, is vrij klein. Een aantal restaurants en cateringbedrijven speelt daar al op in door met leuke afhaal- en bezorginitiatieven te komen voor de feestdagen. Ik zet er een aantal in de regio Tilburg op een rijtje.

Tuinhuis Culinair

Bij Tuinhuis Culinair kun je al geruime tijd een heleboel lekkers bestellen. Dus een kerstmenu kon natuurlijk niet achterblijven. Het voor- en nagerecht bestaat uit verschillende hapjes die je samen kunt delen. Je hoeft hier dus geen keuze te maken. Voor (eventueel de soep en) het hoofdgerecht doe je dat wel. Er is hier ook rekening gehouden met vegetariërs. Indien nodig warm je de gerechten thuis zelf op, alles wordt in speciale bakjes geleverd. De kosten voor een driegangenmenu zijn €36,50 per persoon en voor een viergangendiner betaal je slechts drie euro meer: €39,50 per persoon. Een kindermenu bestel je voor €15,00 per persoon.

Tuinhuis Culinair

Kok Verhoeven

Speciaal voor kerst presenteert Kok Verhoeven een ‘Voor thuis’ kerstmenu. Bij dit viergangendiner wordt alles voorbereid aangeleverd, zodat je het thuis alleen nog maar hoeft op te warmen en de borden op te maken. Je hebt steeds de keuze uit een vis- of vleesgerechten als laatste een zoet of hartig dessert. Naar wens is het menu nog uit te breiden met diverse extra’s. De prijs van een viergangen diner is €55,-.

Josjes Culinair

Cateringbedrijf Josjes Culinair biedt een kerstpakket aan waarmee je in een handomdraai een viergangendiner op tafel zet. Je krijgt duidelijke instructies mee over hoe de gerechten verwarmd en opgemaakt moeten worden. Het diner is verder uit te breiden met verschillende soepen, friandises, kaas of een wijnarrangement. Er wordt rekening gehouden met eventuele dieetwensen. De prijs voor het kerstmenu is €49,50 per persoon.

Josjes Culinair

Monarh

Wie zich een keer een sterrenchef wil voelen, doet er goed aan het kerstmenu van restaurant Monarh te bestellen. Chef Paul Kappé biedt momenteel diverse gerechten aan via sterrenchefbox.nl. Ook zijn speciale kerstmenu is hier te verkrijgen. Het viergangendiner plus aperitiefhapje, amuse en friandises bestaat uit vis- en vleesgerechten, maar op verzoek kan er ook een vegetarisch diner worden verzorgd. Uiteraard heeft Paul de bijpassende wijnen voor je uitgezocht. Dit heerlijke diner bestel je voor €67,50 per persoon.

Restaurant Monarh Foto: Casper van Dort

Focus Foodbar

De kerstpakketten van Focus Foodbar zijn volledig plantaardig en bestaan uit gerechten en ingrediënten voor een viergangendiner. De gerechten die je thuis nog moet afmaken zijn voorzien van een duidelijke instructie. Bovendien vind je in je kerstpakket een leuke kerstverrassing! Reserveren doe je door een e-mail te sturen naar info@focusfoodbar.com. De pakketten kosten €39,50 per persoon en haal je op 24 december op.

Focus Foodbar

De Houtloods

Voor De Houtloods is een kerstdiner voor thuis niets nieuws. Zij sluiten al langer de deuren tijdens de feestdagen en verzorgen op deze manier toch een culinaire avond voor hun gasten. Dit jaar is het thuismenu van chef-kok Koos de Wolf tevens met oud en nieuw te bestellen. Je stelt je eigen viergangendiner samen uit de verschillende opties. De Houtloods bezorgt de menuboxen gekoeld bij je thuis. Enkele componenten moet je zelf nog opwarmen en aan de hand van duidelijke instructies en video’s maak je de borden prachtig op. De menuprijs voor vier gangen is €45,-.

De Houtloods

Stad Parijs

Met de unieke kerstmenu box van restaurant Stad Parijs in Hulten kun je uit een flink aantal gerechten kiezen om zo je eigen viergangen keuzemenu samen te stellen. Er zijn zowel opties voor vis- en vleeseters als vegetariërs en voor de kinderen is er een speciaal kindermenu samengesteld. Je maakt de gerechten thuis zelf af en daarbij word je geholpen door de chefs via een speciale videoboodschap. Deze speciale kerstbox bestel je voor €49,50 per persoon.

FoodAtelier

De gerechten van FoodAtelier zijn volledig biologisch en vegetarisch en het kerstmenu is zelfs vegan! Je hebt de keuze uit een selectie aan voor-, hoofd-, bij- en nagerechten en beslist dus zelf of je diner uit één, twee of driegangen bestaat. Of misschien wil je wel graag drie toetjes? Ook dat kan! Alle gerechten hebben hun eigen prijs en je betaalt dus voor wat je kiest. Uiteraard kun je ook een bijpassend wijntje bestellen. Je haalt je bestelling op 24 december op en hoeft het alleen nog maar op te warmen.

La Nouvelle Auberge

La Nouvelle Auberge heeft al eerder in de pandemie bewezen zeer creatief te zijn. Dus uiteraard is er ook voor kerst het een en ander, waaronder een kerstmenu voor thuis, bedacht. Cuisinier Ralph Blaakenburg heeft met zijn team een heerlijk drie- of viergangendiner samengesteld wat kan worden uitgebreid met lekkers als king crab, kreeft of eendenlever. Voor de vegetariërs is er een apart menu en ook aan de kleintjes is gedacht met het speciale kindermenu. Wie echt flink wil uitpakken maakt het feest compleet met een lekker kerstontbijt voor de volgende dag. Voor €38,50 heb je een driegangen diner en voor €44,50 krijg je daar nog een extra tussengerecht bij.

La Nouvelle Auberge

Bollore

Bij Kookstudio Bollore zorgen ze dat je thuis een tafel vol lekkernijen kunt serveren. Je krijgt maar liefst zeven verschillende gerechtjes die je alleen nog even hoeft op te warmen. Het kindermenu bestaat uit ambachtelijk gedraaide rundvleeskroketjes, Vlaamse friet en zacht gestoofde rode kool met verse appeltjes. Voor dit heerlijke tafeltje vol lekkers betaal je €30,- per persoon.

Taste!

Speciaal voor deze kerstmis introduceert restaurant Taste! Kerst!@Home. De chefs verzorgen de voorbereiding en je maakt het thuis zelf af. Het zesgangendiner bestaat uit een mix van vis- en vleesgerechten en wordt geleverd met diverse amuses. De €59,50 per persoon reken je online af, waarna de pakketten op 24 december afgehaald kunnen worden bij een speciale Kerst Drive In compleet met glühwein en foute kerstmuziek.

Taste!

Melati Dua

Indonesisch restaurant Melati Dua is eerste en tweede kerstdag speciaal geopend voor het afhalen van een kerstrijsttafel. Deze bestaat uit een ruime selectie vlees-, groente- en koude gerechten. Houd je van vis? Dan breid je de rijsttafel uit met twee visgerechten. De lekkerbekken bestellen er natuurlijk ook nog een dessert bij. Deze feestelijke rijsttafel haal je voor €24,50 per persoon.

Bistro Vos

Met de hulp van Bistro Vos in Berkel-Enschot maak je zelf een compleet viergangendiner. Je maakt een keuze uit de verschillende gerechten en deze worden waar nodig voorbereid. Thuis maak je, aan de hand van een instructievideo je gerechten af. Wie voor 1 december een kerstmenu voor minimaal vier personen bestelt, ontvangt een gratis fles huiswijn voor bij het diner. De prijs voor dit diner bedraagt €34,50 per persoon.

Karakter

Bij Karakter heb je de keuze uit een drie- of viergangendiner. Voor zowel voor- als hoofdgerecht heb je steeds de keuze uit vlees, vis of vegetarisch. Kies je voor een viergangen diner, dan heb je een lekker soepje als tussengerecht. Per mail ontvang je een beschrijving en filmpje waarin uitgelegd wordt hoe je de gerechten af- en opmaakt. De prijs voor drie gangen is €39,95 per persoon, wil je de pastinaak truffelsoep toevoegen, dan komt de prijs op €45,95 per persoon.

Smeer’m

Speciaal voor kerst heeft Smeer’m lekkere brunch- en borrelboxen samengesteld. Daarnaast kun je er deze dagen ook een heerlijk diregangendiner afhalen. De soep warm je zelf op en voor het hoofdgerecht kun je een ovenplaatje in zijn geheel in de oven schuiven. Veel makkelijker wordt het niet! Je kiest voor een vis-, vlees- of vega gerecht en betaalt hiervoor €29,50 per persoon.

Smeer’m

RAW

Restaurant RAW staat bekend om de lekkere biefstukken. In hun kerstmenu is het hoofdgerecht dan ook een hertenbiefstuk. In totaal bestaat het diner uit vijf verschillende gangen voor een bedrag van €59,50 per persoon. Sommige gerechtjes moet je thuis nog even afmaken. Je kunt het menu zowel afhalen als laten bezorgen.

De Groene Chef

Het kerstmenu van De Groene Chef is, zoals al haar gerechten, helemaal vegan. Voor €39,50 per persoon geniet je van gerechtjes als pastinaaksoep, wellington van pompoen, biet en kastanje en een goddelijke chocolade ganache taart. Bestellen kan via WhatsApp, Facebook of een mailtje naar info@degroenechef.nl.

De Groene Chef

Tot slot

Een groot aantal van bovenstaande zaken, zo niet allemaal, hoopt met kerst ook weer gasten in het restaurant te mogen ontvangen. Daarnaast verzorgen zij deze afhaalmogelijkheden. Houd er rekening mee dat de menu’s ruim op tijd besteld moeten worden. Voor precieze data kun je het beste op de sites van de desbetreffende onderneming kijken. Ontbreekt en een restaurant dat ook een afhaal kerstdiner (in de buurt van Tilburg) verzorgt? Laat het me dan vooral weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *