Wintersport in Zell am See-Kaprun: nieuw in 2019

Het is voor mij al een aantal jaren geleden dat ik voor het laatst op de ski’s heb gestaan, maar elk jaar als de winter in aantocht is, begint het weer te kriebelen. Daarom ging ik maar al te graag naar de wintersportpresentatie van Zell am See-Kaprun. En daar heb ik me enorm lekker laten maken door alle nieuwigheden die er voor komend seizoen gepland staan.

Uitgebreid gebied

Zell am See-Kaprun is een van de bekendste wintersportregio’s in de Alpen. De kans is dan ook groot dat je er al eens geweest bent. Zo niet, dan wordt dat hoog tijd! Dankzij de aanwezigheid van de gletsjer Kitzsteinhorn kun je er al vanaf oktober skiën en het seizoen loopt maar liefst tot eind mei/begin juni. Tot nu toe besloeg het skigebied 138 km. piste, maar vanaf komende winter wordt dit door de nieuwe verbinding met Saalbach Hinterglemm uitgebreid tot maar liefst 408 km. Dat hele gebied is toegankelijk met één skipas: de Alpin Card.

Voor alle niveaus

Zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders kunnen zich uitleven in het uitgebreide skigebied. Wintersporters die op zoek zijn naar uitdaging kunnen op de gletsjer terecht voor steile hellingen en spectaculaire afdalingen. De familieberg Maiskogel zorgt voor ultiem sneeuwplezier voor de beginnende skiërs en snowboarders en de Schmittenhöhe heeft voor alle niveaus iets te bieden.

De hele familie kan terecht op de Maiskogel

Daredevils

De echte waaghalzen kunnen hun hart ophalen op zwarte pistes als de Black Mamba op de Kitzsteinhorn, met een hellingsgraad tot maar liefst 63%, of de Trass op de Schmittenhöhe met een hellingsgraad tot wel 70%. Beide pistes zijn ongeveer 1000 m. lang en staan garant voor de nodige adrenalinekicks. Zelf krijg ik al de zenuwen als ik er aan denk, maar als je houdt van hoge snelheid, vind je het ongetwijfeld fantastisch! Niet op zoek naar snelheid, maar houd je wel van hoogte? Neem dan zeker een kijkje bij Gipfelwelt, een uniek uitzichtsplatform op 3029 m. hoogte op de Kitzsteinhorn. Je vindt hier ook meteen het hoogstgelegen restaurant in het Salzburgerland.

In één ruk naar de top

In december 2018 zorgde de opening van de Maiskogelbahn er al voor dat je vanuit het centrum van Kaprun ineens op de Maiskogel (1570 m.) kon komen. Vanuit daar gaat trouwens een heerlijke, lange blauwe afdaling terug naar Kaprun, een aanrader voor beginnende wintersporters, maar dat terzijde. Vanaf 30 november a.s. wordt nog een nieuwe kabelbaan aan het gebied toegevoegd. Dankzij de 3K Kaprun-Kitzsteinhorn- K-onnection kun je in één ruk door naar de sneeuwzekere gletsjer. Vanaf dan kun je dus over een afstand van 12 km. een hoogteverschil van maar liefst 2261 m. overbruggen via gondels.

overzichtskaart 3K K-onnection

Verbinding Zell am See – Saalbach Hinterglemm

Een andere uitbreiding dit jaar is de ZellamseeXpress. Vanaf 7 december a.s. krijgt de Schmittenhöhe door deze lift een verbinding met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Je kon al eerder naar Viehofen skiën, maar terug moest je met de bus. Nu kun je dus vanuit dat dal (waar ook pistes van het Skicircus op uit komen), met de kabelbaan de Schmittenhöhe op. Wil je vanuit Viehofen terug naar het Skicircus, dan moet je nu nog ongeveer 4 minuten met de (gratis) skibus, maar in de toekomst zal hier ook een lift voor in de plaats komen.

Het skigebied wordt enorm uitgebreid dankij de ZellamseeXpress

Één skipas voor het hele gebied

Je merkt het al, we hebben het hier ineens over een groot skigebied. Wat is het dan heerlijk dat je voor dit hele gebied maar één skipas nodig hebt. Met de Alpin Card heb je toegang tot maar liefst 408 km. piste, te bereiken met maar liefst 121 liften. Je hoeft geen dag dezelfde afdaling te maken en kunt terecht in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Zell am See en Kaprun. Dat gecombineerd met de goede horecavoorzieningen, alle andere activiteiten, die ik nog niet eens genoemd heb, en de fijne accommodaties, staat garant voor een heerlijke wintersportvakantie!

Hoe kom je er?

Zell am See-Kaprun ligt op 120 km. van München en 80 km. van Salzburg. Het is dan ook uitstekend te bereiken via de luchthavens van deze steden. Vanaf Utrecht is het zo’n 960 km. met de auto. Zell am See heeft een eigen station, dus je kunt er ook heel goed met de trein naar toe.

Foto’s: Zell am See-Kaprun Tourismus GmbH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *