Vijf verborgen pareltjes op Ibiza

Voor veel mensen staat Ibiza gelijk aan grote party’s die 24 uur per dag doorgaan, dure consumpties en massa’s feestgangers. Maar Ibiza heeft zo veel meer! Speciaal voor iedereen die een stukje van het authentieke Ibiza wil beleven, vind je hieronder vijf tips.

Chirincana
Avenida Punta Arabi s/n ,Camping, 07849 Es Canar, tel. +34 971 93 54 03
In de buurt van Es Canar ligt het strand Cala Martina. Bij dit strand, wat erg populair is bij gezinnen, vind je beach bar Chirincana. Een uitstekende plek om te ontstressen en je kunt er bovendien betaalbaar eten en drinken. Overdag worden hier sierraden gemaakt voor de hippiemarkt en kun je heerlijk zwemmen in de zee. ’s Avonds zie je een prachtige zonsondergang en op woensdag- en zondagavond is er livemuziek. Tevens kun je er op woensdagavond tegen een kleine vergoeding mee doen aan de barbecue.
Chirincana

Bar Restaurante Santa Gertrudis
Carrer Venda de Fruitera 19, Santa Gertrudis de Fruitera, tel. +34 971 19 70 57
Santa Gertrudis de Fruitera, beter bekend als Santa Gertrudis, ligt in het geografische hart van Ibiza. Het dorp wordt gezien als het centrum voor foodies vanwege de vele restaurants en winkeltjes met biologische producten. Een aanrader is om op zondag ‘Bar Restaurante Santa Gertrudis’ te bezoeken. Op deze dag wordt er verse paella bereid in reusachtige pannen. Vraag gerust of je even een kijkje mag nemen en geniet daarna van de heerlijke smaken!
Paella Santa Gertrusid

Cala Benirràs

Dit strand, dat verstopt is aan de noordwestkust van Ibiza, is een van de meest geliefde plekken van het eiland. Niet echt een verborgen pareltje dus, maar zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Jarenlang was dit de plek waar kunstenaars en hippies samenkwamen om te dansen en muziek te maken. Je vindt dit relaxte en ontspannen plekje op 10 minuten rijden vanaf Port de Sant Miquel. Cala Benirràs is een prachtig strand met zeer helder water; perfect om te snorkelen!

Op zondag rond zonsondergang komen hier nog steeds de (hippie) trommelaars bij elkaar voor een jamsessie. Daarnaast ontstaat er een kleine hippiemarkt met allerlei kraampjes en kleedjes die worden opgezet met sieraden e.d. Zeker een must do voor als je op Ibiza bent!
Cala Benirras

Comidas Bar San Juan
Carrer de Guillem de Montgrí 8, Ibiza stad, tel. +34 971 31 16 03
Een dagje Ibiza stad is echt wel een aanrader. Beklim het oude fort of verdwaal in de kleine straatjes van Dalt villa. Als afsluiting mag je een bezoek aan Comidas Bar Juan niet overslaan!

Dit kleine familierestaurant stamt nog uit de tijd voordat Ibiza een trendy vakantiebestemming werd. De plek is erg geliefd bij locals en het is er altijd druk. Reserveren is niet mogelijk, dus wees op tijd of houd rekening met een wachttijd. Dit wordt ruimschoots beloond met een heerlijk, traditioneel hoofdgerecht voor ongeveer €10,-. Zo staan er verschillende salades, en vlees- of visgerechten op het menu. Een paar woorden Spaans doen het altijd goed bij de obers!
alade Bar Comidas San Juan

Hippiemarkt San Juan
De hippiemarkten van Las Dalias en Es Canar zijn erg bekend en daardoor echt massale events geworden. Leuk om een keer gezien te hebben, maar als je een meer authentieke markt wilt bezoeken, raad ik je de zondagsmarkt van San Juan aan. Deze wordt door velen ook hippiemarkt genoemd, maar officieel is het de de ‘Mercadillo Artesanal Dominical Sant Joan de Labritja’ oftewel zondagse Ambachtsmarkt. Je vindt hier nog echte hippies, kunstenaars en lokale boeren die hun waren uitstallen. Het geheel wordt omlijst met zwoele gitaarmuziek.

San Juan (officieel ‘Sant Joan de Labritja’) is een stadje in het noorden van Ibiza. Men komt hier naartoe om te ontspannen en te genieten van het ‘Ibiza van vroeger’. Het is een klein rustgevend dorpje waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. De hippiemarkt vindt elke zondag plaats, van ongeveer 10.00 uur tot 14.00 uur.
Hippiebus ibiza

Weet jij nog meer verborgen pareltjes op Ibiza? Laat het me weten!

2 thoughts on “Vijf verborgen pareltjes op Ibiza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *