Stadswandeling met je ogen dicht

Op vrijdag 21 juni vindt de allereerste Blind Walk plaats in Utrecht. Honderden duo’s wandelen, met oogmaskers op, de zonsondergang tegemoet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor oogonderzoek. Volg het vijf kilometer lange braillepad en wandel onder de Domtoren door, voorbij de Utrechtse werfkelders en langs de grachten. Ervaar met een simulatiebril op hoe het is om slechtziend of blind te zijn.

Blind Walk - Als blinde en buddy de stad ontdekken
Als blinde en buddy de stad ontdekken

Unieke ervaring

Mijn vader was altijd al slechtziend en is inmiddels al jaren volledig blind. Ik ben hier aan gewend, maar kan me toch moeilijk verplaatsen in zijn wereld. We gaan wel eens samen op citytrip en soms vragen mensen me hoe hij zoiets beleeft. Ik antwoord dan dat verkeersgeluid voor hem al snel overweldigend is. Dat mooie gebouwen hem niks zeggen, maar lokale smaken, geuren en de sfeer die een stad ademt des temeer. Maar hoe het nou echt is? Dat weet ik natuurlijk ook niet. Voor iedereen die een keer (een beetje) wil voelen hoe het voor een blinde of slechtziende is om door een (vreemde) stad te wandelen, is dit een unieke kans!

Blind Walk - Citytrip Wenen met de familie, mijn vader in het midden
Citytrip Wenen met de familie, mijn vader in het midden

Blindelings vertrouwen

Tijdens deze geblinddoekte wandeling kruip je samen met een van je beste vrienden, je moeder of je favoriete collega in de rol van blinde en buddy om te ervaren hoe het is om geen zicht te hebben. Én om zoveel mogelijk geld op te halen voor oogonderzoek. Beleef de Utrechtse binnenstad als nooit tevoren en ervaar hoe het is om blind te moeten vertrouwen op een ander. Halverwege wisselen de duo’s van rol. Op wie kan jij blindelings vertrouwen?

Inschrijven

Schrijf je in voor € 19,50 per persoon en doe mee aan de Blind Walk. Of doe
voor € 48,- mee met je gezin (2 volwassenen en 2 kinderen 12+). Maak een actiepagina aan en gebruik deze om je te laten sponsoren voor deze wandeling. Tot mijn grote spijt kan ik zelf niet deelnemen op deze dag. Laat je me weten hoe het geweest is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *