Dutchies abroad: Laura Denissen – Milwaukee, Wisconsin

Laura Denissen heeft al in vier verschillende staten van Amerika gewoond. Haar man Hans is daar namelijk profvoetballer. In 2015 verhuisden ze naar Milwaukee en daar wonen ze nu nog.

Texas, New York en Atlanta
Hun Amerikaanse avontuur begon in 2012, toen ze naar Texas verhuisden. Dit was (tot nu toe) ook meteen haar meest favoriete plek in de VS. Laura: “Onze dochter Sophia is geboren in NL, maar in Texas opgegroeid en we hebben daar echt een heel mooi en fijn leven gehad”. Daarna verhuisde het stel naar New York City, wat ontzettend speciaal voelde, maar waar Laura haar kinderen toch liever niet op zou laten groeien: “Alles is zo ‘fast forward’ in de City en ik ben toch meer van rust en groen”. De laatste stop voor Milwaukee was Atlanta. Ook een hele mooie tijd, met vooral een heel aangenaam klimaat, nooit te warm en nooit te koud.

Grote vriendengroep
En sinds 2015 wonen ze dus in Milwaukee, aan Lake Michigan, waar het leven volgens haar erg rustgevend en mooi is en waar bovendien zoon Beaux geboren werd. Laura voelt zich erg op haar plaats in Milwaukee en de grote vriendengroep die ze opgebouwd heeft, draagt daar zeker aan bij. Laura: “We hebben hier een ontzettend grote Nederlandse groep om ons heen en verrassend genoeg zijn ze ook allemaal leuk! Iedereen verschilt van elkaar. Niet alleen qua leeftijd, maar ook in het werk wat iedereen doet. Van bakker tot boer en van manager tot voetballer.”

Laura bij Lake Michigan
Laura bij Lake Michigan

Chicago
Dat Laura inmiddels gewend is aan de Amerikaanse afstanden, blijkt als ze over, het volgens haar dichtbij gelegen, Chicago praat, wat op zo’n 95 kilometer afstand ligt: “We zitten vlakbij Chicago en ik hou echt van die stad. Het heeft zoveel te bieden, zoals hele mooie stranden rond Lake Michigan, maar ook rivieren die door het centrum gaan en waar je een mooie boottocht kan maken. Daarnaast zijn er heel veel kunstenaars en elke keer dat we er komen, verbaast het me weer hoe origineel die zijn. Bovendien heeft mijn vader in Chicago gewoond toen hij nog jong was en dat geeft een fijn “thuis” gevoel.”

Helse winters
Het weer in Chicago en Milwaukee is heerlijk in de lente, de zomer en de herfst. Laura: “Iedereen is dan veel buiten en goed gehumeurd. Maar de winters kunnen heel ‘brutal’ zijn, dan kan er bij de mensen geen lachje vanaf. Al kan dat ook zijn omdat hun gezichten bevroren zijn… Zo koud kan het dan zijn”.

Dochter Sophia op de stoep in de winter

Winkeltjes afstruinen
Hoewel Laura het heel goed naar haar zin heeft, zijn er ook dingen die ze mist, zoals ‘naar de stad gaan’. Laura: “Ik mis het dat je gewoon ergens je auto kunt parkeren en heerlijk de winkeltjes kunt afstruinen in Den Bosch, Breda, Tilburg etc.. Hier in Amerika is het bijna niet mogelijk. Overal heb je grote ‘department stores’ en als er een ‘winkelcentrum’ is, dan heeft het gewoon niet dezelfde sfeer zoals in Nederland. Ook mis ik de markten in Nederland. Elke zaterdag ging ik met mijn ouders of een vriendin naar de markt om kokkels en haring te halen. De markten hier zijn ontzettend duur en je gaat daar eigenlijk meer naar toe omdat je niks beters te doen hebt.”

Cheerleader op afstand
Uiteraard is ook het gemis van familie en vrienden moeilijk. Zeker nu veel vrienden kleine kindjes hebben en ze die groei van een afstand mee moet beleven: “Ik kan ontzettend genieten van een foto op social media of een WhatsApp berichtje. Zelfs van mensen die ik al jaren niet meer heb gezien of gesproken. Het is zo mooi om te zien hoe iedereen is gegroeid in zijn leven, inclusief ikzelf. Ik ben echt een positieve cheerleader, die bij ze aan de zijlijn staat, zonder dat ze het misschien zelf doorhebben.”

Het gezin Denissen, Foto Mascha Visser
Het gezin Denissen, Foto Mascha Visser

The sky is the limit
Wat ze absoluut niet mist aan Nederland is de attitude die vaak heerst. Laure licht toe: “In Nederland is het al gauw ‘blijf jezelf, dan doe je al gek genoeg’. Hier kun je alles zijn en bereiken waar je je zinnen op hebt gezet. Niemand die je gek aankijkt of over je praat. Vaak word je nog extra aangemoedigd en voorgesteld aan mensen die je verder kunnen helpen. ‘The sky is de limit’ hier!

Vlnr: De kinderen moedigen papa aan in hun custom made jasjes, Laura bij de Amerikaanse vlag, Sophia en Beaux op het strand.
Vlnr: De kinderen moedigen papa aan in hun custom made jasjes, Laura bij de Amerikaanse vlag, Sophia en Beaux op het strand.

Elke dag genieten
De toekomst van een profvoetballer is vaak onzeker. Laura: “Zoals het er nu uitziet blijven we nog wel even hier, want mijn man heeft een contract tot 2020. Maar in het voetbalwereldje zegt dat helemaal niks. Omdat we dat weten, genieten we letterlijk elke dag van ons avontuur en als we terug ‘moeten’, dan hebben heel wat moois om op terug te kijken”.

Laura’s belevenissen zijn te volgen op haar blog: Story of a soccer wife en op Instagram.

3 thoughts on “Dutchies abroad: Laura Denissen – Milwaukee, Wisconsin

  1. Ik woon 53 jaar in de USA en kende Jan vanBeveren toen hij met zijn familie in Dallas woonde in de 80’s You have a good outlook on life. Enjoy your time here.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *