Nong Nooch Garden; zoveel meer dan een tuin

Nong Nooch Garden is een schitterend aangelegd park zo’n 15 kilometer ten zuidoosten van Pattaya. Op een oppervlakte van zo’n 2 kmvind je prachtige tuinen met een grote diversiteit aan planten, waaronder orchideeën, palmbomen, cactussen en bonsaibomen. Daarnaast worden er dagelijks diverse optredens verzorgd zoals Thaise dansen en vechtsporten, kun je een authentiek Thais huis bezoeken, waterfietsen op het meer en je kunt er zelfs overnachten.


Historie
De grond waarop Nong Nooch ligt werd in 1954 aangekocht door Pisit en Nongnooch Tansacha met het doel er een fruitplantage aan te leggen. Nongnooch raakte echter zo onder de indruk van de vele tuinen die zij op hun reizen zag dat ze besloten er een tropische tuin van te maken. In 1980 werd het park opengesteld voor publiek en is uiteindelijk uitgegroeid tot wat het nu is.

Tuinen
Er zijn vele tuinen te vinden, waaronder een Franse en een Italiaanse tuin, een Sanseveria-, Bonsai- en een Agavetuin. Dit alles wordt opgevrolijkt met de leukste beelden die je ooit hebt gezien; reusachtige gekleurde mieren, slakken, schildpadden en zelfs dinosaurussen. Dit zorgt ervoor dat ook kinderen hun ogen uit zullen kijken. Je hoeft dus absoluut geen tuinfreak te zijn om van dit park te genieten. Naast dat je het park te voet kunt ontdekken, is er ook de mogelijkheid een fiets te huren of je voor 50 Baht rond te laten rijden met een open shuttlebusje. Op de mooiste plekken stopt de chauffeur zodat je uit kunt stappen om foto’s te maken en nog even extra te genieten.
Punt van aandacht
Helaas worden naast de prachtige dansshow ook olifantenshows opgevoerd. Je ziet olifanten voetballen, schilderen en andere kunstjes doen. Ook is het mogelijk om een ritje op een olifant te maken of op de foto te gaan met een tijger. Ritjes op olifanten kunnen echt niet meer, hun skelet is hier niet op gebouwd en om ze tam te maken moeten ze vreselijke martelingen doorstaan. Hetzelfde geldt voor de kunstjes die ze doen. Ook op de foto gaan met een tijger is niet leuk of stoer. De dieren worden gedrogeerd om ze rustig te houden en naar dierenwelzijn wordt niet gekeken. Ik heb zelf gezien dat je prima van Nongnooch kunt genieten zonder hieraan deel te nemen. We kunnen deze praktijken misschien niet van de ene op de andere dag stoppen, maar we kunnen in ieder geval zorgen dat we er niet aan bijdragen en dat er via ons geen geld aan verdiend wordt.

Bereikbaarheid
Nong Nooch is vanuit Pattaya gemakkelijk met eigen vervoer te bereiken. Als je vanuit Pattaya de Sukhumvit Road richting Rayong volgt zie je Nong Nooch na ongeveer 18 kilometer aan je linkerhand. Je kunt natuurlijk ook een songteaw nemen.

De entree bedraagt zo’n 700 Baht p.p. en je bent er gemakkelijk een dag zoet. En voor wie één dag niet genoeg is, bestaat er altijd nog de mogelijkheid om te overnachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *