Vijf redenen waarom kamperen ontzettend leuk is

“Ik ben geen kampeerder. Als ik op vakantie ben, wil ik graag elke dag een opgemaakt bedje, regelmatig schone handdoeken en gewoon een toilet en douche op mijn kamer hebben.” Dat heb ik jarenlang geroepen. Tot ik afgelopen zomer door vrienden werd uitgenodigd om met hen op de camping vakantie te komen vieren. En dan ook nog eens in Nederland… Maar ik ben om! Ik had het nooit gedacht, maar ik vind kamperen heerlijk! Hieronder vind je 5 redenen waarom kamperen geweldig is.

1. Buiten
Voor mij het absoluut grootste pluspunt van kamperen: het leven speelt zich buiten af. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ben je buiten. Ook met wat minder weer is het heerlijk om onder de luifel buiten te ontbijten en ’s avonds onder de warmtelamp een boek te lezen. En de buitenlucht doet een mens goed. Mij in ieder geval wel. Wat een verschil met mijn appartementje in de binnenstad waar het leven zich vooral binnen afspeelt.

2. Contact
“Goedemorgen! Lekker geslapen? Hebben jullie nog leuke plannen voor vandaag?” Op één of andere manier groet (bijna) iedereen elkaar op de camping. Je maakt heel makkelijk contact, wellicht ook doordat het leven zich buiten afspeelt en je elkaar dus nogal veel tegenkomt. Voor een alleenwonende als ikzelf was zoveel aanspraak een verademing. De eerste dag moest ik hier nog aan wennen, maar al gauw groette ik iedereen even enthousiast mee. Bij sommige mensen blijft het hierbij, met anderen maak je eens een wat langer praatje. Gezelligheid!

Buiten leven

3. Gemakkelijke kleding
Je mag op de camping in je meest comfortabele kloffie rondlopen en niemand kijkt er vreemd van op. Wil je in je joggingbroek lopen, met sokken in je slippers? Helemaal prima! Verse broodjes halen in de campingwinkel in je pyjamashortje en slaapshirt? Kan gewoon! Als jij je hier ongemakkelijk bij voelt en je toch liever wat wilt opdoffen, mag dat natuurlijk ook. Maar het hoeft niet!

4. Geen kind aan kinderen
Nu heb ik zelf geen kinderen, maar voor ouders die zelf ook graag vakantie willen vieren is de camping een uitkomst. Er zijn namelijk altijd andere kinderen en die leggen (nog meer dan de volwassenen) zonder problemen contact met elkaar. Binnen no time worden innige vriendschappen gesloten (voor de komende twee weken) en wordt er samen gefietst, gekleurd en gespeeld. Vaak hebben die kinderen ook nog leuke ouders en voor je het weet, ben je met zijn allen aan het barbecueën.

5. Toerist in eigen land
Zeker als je niet te ver wilt reizen, is kamperen in eigen land een goede optie. Zoek een camping aan zee, of in het groen en door de andere omgeving heb je toch snel het vakantiegevoel te pakken. Natuurlijk zijn er heel veel prachtige plekken op de wereld te vinden, maar ook Nederland is bijzonder mooi! Een vakantie hier is een uitstekende mogelijkheid om de, jouw nog onbekende, prachtige plekjes in ons land te ontdekken. Natuurlijk is het weer in Nederland altijd wel een puntje, maar als je er eens op let, zal je merken dat we maar weinig compleet verregende dagen hebben. En juist die dagen zonder bloedhitte zijn erg geschikt om uitstapjes te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.